MASOVNI UBICA IZ MLADENOVCA I OTAC DJEČAKA-UBICE POD ISTIM KROVOM! Već 7 dana su na istom mjestu, a prošle noći tu se desilo OVO, STRAŽARI BRZO REAGOVALI

MASOVNI UBICA IZ MLADENOVCA I OTAC DJEČAKA-UBICE POD ISTIM KROVOM! Već 7 dana su na istom mjestu, a prošle noći tu se desilo OVO, STRAŽARI BRZO REAGOVALI

U pritvorsku jedinicu u Beogradu prije nedjelju dana stigao je U. B. (21) radi psihijatrijskog vještačenja, a na istom mjestu se od 3. maja nalazi i tata sedmaka iz OŠ “Vladislav Ribnikar”

Otac dječaka (13) koji je 3. maja ubio osmoro svojih drugara i čuvara u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru u Beogradu, od tog dana se nalazi u pritvoru u Centralnom zatvoru u Beogradu, a prije nedjelju dana mu se u na istom mjestu pridružio i U. B. (21), koji je samo dan kasnije u selima Dubona i Malo Orašje ubio osmoro mladih ljudi i ranio 14!

Dječakov otac je pritvoren jer se protiv njega vodi istraga zbog sumnje da je počinio teška krivična djela protiv opšte sigurnosti, a biće ispitano i da li se u njegovim radnjama eventualno stiču elementi krivičnog djela zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica.

Ne krši pravila

– Ispituje se da li je počinio krivično djelo teško djelo protiv opšte sigurnosti kad je svog maloljetnog sina odveo u streljanu i tamo ga, kako se sumnja, obučavao da koristi vatreno oružje – podsjeća izvor Kurira i dodaje da je njegov sin, inače učenik sedmog razreda, masakr u školi počinio iz očevog pištolja.

Kako saznajemo, otac ovog dječaka, tokom 26 dana boravka u ćeliji, nijednim svojim postupkom nije prekršio pravila kućnog reda.

– Sva pravila se poštuju i nikada nije na bilo koji način ugrozio svoj ili život nekog drugog – podsjeća izvor. On je, inače, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret.

Za razliku od njega, novi stanar Centralnog zatvora, priznao je da je ubio mladiće i djevojku u selima kod Mladenovca i Smedereva, i rekao da je to uradio jer su mještani loše govorili o njemu i njegovoj porodici.

– On je na saslušanju u Višem tužilaštvu u Smederevu ispričao i da mu dečak-ubica, koji je svoj masakr počinio samo dan ranije, nije bio inspiracija, ali da ga razumije jer su obojica omalovažavani. Prebačen je iz pritvora u Smederevu u CZ 23. maja, i smješten je u Specijalnu zatvorsku bolnicu radi psihijatrijskog vještačenja – objašnjava izvor.

Dok tužilaštvo u Smederevu ispituje svjedoke masakra, vještaci treba da utvrde da li je U. B. u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio uračunljiv, kao i da li pati od neke duševne bolesti ili poremećeja.

– Otac dječaka sa Vračara i masovni ubica iz Mladenovca, praktično ne mogu da se sretnu, iako se nalaze pod istim krovom. U. B. se nalazi u dijelu u kom je zatvorska bolnica, dok se otac dječaka nalazi u ćeliji u jednom od paviljona – objašnjava izvor.

Stražari brzo reagovali

Od kada su njih dvojica pod istim krovom, a to je sedam proteklih dana, u Centralnom zatvoru izbio je i manji požar u kome, srećom, nije bilo povrijeđenih.

– Preksinoć, oko 21 sat, zapalila se trafo-stanica u krugu zatvora. Stražari su i prije dolaska vatrogasaca uspjeli da ga ugase, tako da nije bilo opasnosti po pritvorenike – kaže sagovornik.

I dječak-ubica se nalazi u ustanovi zatvorenog tipa. On nije u zatvoru, jer je zbog godina krivčno neodgovoran, ali je smješten u jednu psihijatrijsku ustanovu.

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte i x