HRABRI ILIJA (18) JE HEROJ DANA: Skočio je u kanal pun vode koja je nosila sve pred sobom iako NE ZNA DA PLIVA da bi spasio jednu baku

HRABRI ILIJA (18) JE HEROJ DANA: Skočio je u kanal pun vode koja je nosila sve pred sobom iako NE ZNA DA PLIVA da bi spasio jednu baku

Dok se vraćao iz druge smene Ilija Milutinović (18) iz Banje Koviljače nije sanjao da će u noći kada se nebo otvorilo nad lozničkim krajem učiniti humano djelo.

On je, iako neplivač, u utorak noću skočio u nabujali trbušnički kanal i iz mutne bujice spasio mještanku Zorku Kalebić (86) koja je u njega upala.

– Bio sam u kolima sa roditeljima i kolegom, a zbog velike vode te noći do kuće u Banji Koviljači nisam mogao uobičajenim putem nego smo pošli kroz Trbušnicu. Mada je bilo mračno i kišno vidio sam na nekih tridesetak metara žensku osobu kako se sporo kreće i onda odjedanput nestaje. Pretpostavio sam da je upala u kanal pored puta. Izletio sam iz vozila, upalio osvijetlo telefonom, kada se pojavila na površini mutne vode. Bez razmišljanja sam bukvalno naglavačke skočio u bujicu. Uspio sam da je uhvatim oko struka i izvučem na put gdje su mi pomogli saputnici. U autu je bilo ćebe u koje smo je uvili i pokrili kabanicom, okrenuli na bok dok nije stigla Hitna pomoć koju sam pozvao u međuvremenu – priča Ilija za Kurir.

Kaže da je kanal bio maltene sasvim pun vode koja je nosila sve pred sobom, da je na dnu mulj i da mu je kada je skočio voda bila do grla pa se jedva i sam izvukao na obalu. Ispostavilo se da je baka iz obližnje kuće izašla napolje, došla do kanala kad joj se noga omakla i tako je završila u mutnoj i nabujaloj vodi.

Da nije bilo Ilije to bi se vjerovatno završilo kobno po nju, ali je imala sreću u nesreći.

Njena kćerka Milojka Petković, sa kojom živi Zorka, primijetila je da majke nema, ali je mislila da je možda otišla do šupe.

– Odjednom se stvorila Hitna i kažu da majku brzo presvlačim jer je upala u kanal i sva joj je garderoba potpuno mokra. Hvala Iliji na tome što je uradio, spasao mi je majku. Stvarno je bio hrabar da skoči u tu vodu – kaže Milojka koja nije željela sa majkom pred foto-aparat jer se, veli, zbog svega ‘’mnogo nasekirala’’ i nije joj baš do ‘’slikanja’’.

Ilija je u vodi ostao bez novog mobilnog telefona pa sada čestitke prima na majčin. Kaže da su ga mnogi zvali kad su čuli šta je učinio i prima samo poruke pune hvale.

– Stvarno ni sekund nisam oklijevao šta učiniti. Nisam plivač, ali je neko bio u nevolji i reagovao sam samo sa željom da ženu izvučem iz te vode. Drago mi je da se sve završilo dobro – kaže momak koji je pokazao da veliko srce može sve pa i da neplivač pobijedi bujicu i spasi jedan život.

(Kurir)

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte i x