“ŠTA SE DEŠAVA SA NAŠOM DJECOM?!” Još jedna masovna pucnjava – tinejdžer nakon svađe otvorio vatru na drugare

“ŠTA SE DEŠAVA SA NAŠOM DJECOM?!” Još jedna masovna pucnjava – tinejdžer nakon svađe otvorio vatru na drugare

Šest tinejdžera je lakše povrijeđeno u pucnjavi po završetku proslave američkog praznika “Džuntint” u Milvokiju, u američkoj državi Viskonsin, saopštila je policija.

Policija je navela da je reagovala u ponedjeljak u blizini Rouz parka nakon što su četiri djevojke i dva mladića starosti između 14 i 19 godina povrijeđeni u pucnjavi, a da povrede nisu opasne po život, prenio je CNN.  

Šef policija Milvokija, Džefri Norman, rekao je da pretpostavlja da je pucnjava nastala zbog sukoba između tinejdžera. Pretpostavlja se da je 17-godišnji tinejdžer izazvao sukob i da je među upucanima. 

– Milvoki, šta se dešava sa našom djecom? Roditelji, staratelji, odrasli, moramo da se potrudimo da prestane ovo nasilje koje naša djeca donose na ove ulice. Nijedan pištolj, nikakvo oružje za uništavanje ne bi trebalo da bude u rukama naših mladih – rekao je Norman na konferenciji za štampu i dodao:

– Ovo je priča koja se prečesto dešava i postaje stvarno stara. Zaista stara.

Policija je saopštila da nastavlja istragu povodom tog incidenta.

Gradonačelnik Kavalir Džonson rekao je da je u tom području u vrijeme incidenta bilo na hiljade ljudi.

“Džuntint” je savezni praznik u SAD, u znak sjećanja na emancipaciju porobljenih crnaca. Naime obilježava se godišnjica proglašenja slobode za sve robove u Teksasu, 19. juna 1865. 

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte i x