EVO KAKO JE IZGLEDAO PRVI SUSRET KOSTE S MAJKOM! Vidjeli se poslije dva i po mjeseca na psihijatrijskoj klinici

EVO KAKO JE IZGLEDAO PRVI SUSRET KOSTE S MAJKOM! Vidjeli se poslije dva i po mjeseca na psihijatrijskoj klinici

Dječak ubica koji je počinio stravičan masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, kada je 3. maja iz dva očeva pištolja ubio devetoro vršnjaka i čuvara, bio je mrtav hladan kada je juče pred saslušanje poslije dva i po mjeseca vidio majku! Kako izvor Kurira otkriva iako se očekivalo da dječaka, koji je odvojen od porodice i boravi pod stalnim nadzorom u psihijatrijskoj ustanovi, susret sa najbližima slomi, to se nije dogodilo.

– Inicijalni razlog susreta je bilo to što je majka kao startelj morala da prisustvuje saslušanju trinestogodišnjaka, koji je davao iskaz u istrazi protiv oca. Kada je ušla u prostoriju, majka ga je zagrlila, ali je dječak ostao prilično hladan. Djelovalo je kao da su stranci i da se ne radi o majci i djetetu – opisuje izvor Kurira kako je protekao prvi trenutak susreta.

Naš sagovornik otkriva da su svi prisutni ostali šokirani jer je na isti način proteklo i saslušanje, koje je trajalo nešto duže od četiri sata.

– Kada je počelo ispitivanje, koje se odvijao preko video konferencijske veze koja je uspostavljena između klinike i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu djelovao je malo uznemireno, ali se onda u trenutku sabrao i bio potpuno smiren i staložen – objašnjava naš sagovornik.

On dodaje, da je dječak ubica u jednom trenutku, zaista rekao da se kaje i da mu je žao zbog zločina koji je počinio.

– Svima koji su bili prisutni jasno je da kajanje nije bilo iskreno. Djelovalo je da to kaže samo zbog toga što to tako treba, bez bilo kakve iskrene emocije. Odgovori koje je davao više priliče nekome ko je daleko stariji od njega, nema sumnje da je riječ o djetetu koje je manipulator, svesno svega pa čak i toga kakvi odgovori treba da se daju na određena pitanja – opisuje naš sagovornik u kakvoj je atmosferi proteklo saslušanje.

Tokom ispitivanja masovonog ubice, pored njega je sjedila majka.

– Ni ona nije djelovala kao neko ko je potrešen zbog toga što je deset života ugašeno i što je zločin kakav se ne pamti počino njen sin iz oružja koje je suprug čuvao u kući. Bez emocije je sedela i slušala – dodaje naš sagovornik.

Podsjetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu oca dječaka sumnjiči se da je počinio teško djelo protiv opšte sigurnosti. On se tereti da oružje za koje je imao dozvolu nije adekvatno obezbijedio tako da maloljetni sin ne može da dođe do njega, ali i da je dijete vodio u streljanu i učio ga da puca iako je imao samo 13 godina.

Učenik koji je ubio svoje vršnjake juče je, podsjetimo, saslušan kao svjedok u istrazi protiv oca koji je u pritvoru i koji nije prisustvovao saslušanju, iako je imao zakonsku mogućnost.

(Kurir.rs)

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte i x