OVA NAMIRNICA JE KO STVORENA ZA TANAK STRUK i TOPLJENJE KILOGRAMA: Nećete vjerovati kada vidite ŠTA je u pitanju

OVA NAMIRNICA JE KO STVORENA ZA TANAK STRUK i TOPLJENJE KILOGRAMA: Nećete vjerovati kada vidite ŠTA je u pitanju

Svi ljubitelji sira mogu pronaći alternativu – sir koji nije bogat mastima. Da biste sačuvali figuru, vaš zadatak je da date prednost sirevima sa sadržajem masnoće do maksimalno 30%.

Vjerujte nam, čak i nisko-masni sirevi mogu biti jako ukusni i neće uticati negativno na vašu figuru.

Tofu sir

Tofu

Dakle, na prvom mjestu je tofu. Tofu sir je veoma ukusan i sadrži samo 1,5 do 4%. masti. Tofu sadrži veliku količinu visoko kvalitetnih proteina, koji su alternativa proteinima mesa. Kalorijski sadržaj sira je samo 80 kcal na 100 g.

Rikota sir

Rikota sir - Tablica Kalorija

Na drugom mjestu je Rikota sira. Sir sadrži 8-13% masti i 174 kcal kalorija. Koristite ovu vrstu sira u salatama, desertima, i kao nezavisnu užinu.

Mocarela sir

Domaća mocarela recept | Trikovi i saveti | Kulinarski trikovi

Zatim dolazi na red Mocarela. Ukusna i veoma korisna vrsta sira. Obično se prodaje u obliku kuglica u slanom rastvoru. Sadrži 22,5% masti i kalorijski sadržaj je samo 150 kcal na 100 grama.

Gauda sir

Lisnato testo, Paprike, Sir, Piletina

Gauda sir također ima nizak sadržaj masti, samo 7%! Gauda sir sadrži malu količinu masti, pogodan je za one koji vole da vode zdrav način života. 100 grama sira ima samo 180 kcal.

Običan sir

Volite sir, ali ovaj tip sira uporno zaobilazite? Koja šteta jer nema  finije i zdravije delicije, a skida kilograme - Dnevno.hr

I našu listu zatvara lagani domaći sir. Običan, domaći sir sa visokim procentom masti ima 250 kcal. U poređenju sa konvencionalnim tvrdim sirevima, to nije mnogo. Uzgred, u prodavnicama ima “Feta-blagih” sireva sa sadržajem masti od 5 do 17%, a prosječni kalorijski sadržaj je 160 kcal.

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte i x