NOVA ŽRTVA NEVREMENA: Oluja Već Pravi Pustoš Na Sjeveru Italije, Hrvati Se Spremaju Za 48 Sati Užasa, A Strahuju Još 3 Države

NOVA ŽRTVA NEVREMENA: Oluja Već Pravi Pustoš Na Sjeveru Italije, Hrvati Se Spremaju Za 48 Sati Užasa, A Strahuju Još 3 Države

Jedna žena nastradala je danas tokom snažnog nevremena koje je zahvatilo sjeverne dijelove Italije.

Žena (58) je prema navodima agencije ANSA preminula nakon što je na nju palo drvo koje se srušilo zbog lošeg vremena u Monci. Hitna pomoć je stigla na mjesto nesreće, međutim, nisu mogli ništa da urade, a vatrogasci su dugo izvlačili tijelo zaglavljeno ispod gepeka.

Jako nevrijeme praćeno olujnim vjetrom i gradom pogodilo je tokom popodneva sjever Italije. Za svega nekoliko minuta nebo nad Milanom se zacrnilo, a vjetar je oborio više stabala i oštetio krovove. Više ljudi je povrijeđeno u Lenjanu nakon što su stabla pala na automobile u kojima su se nalazili.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) Hrvatske izdao je danas kasno popodne narandžasto upozorenje za nevrijeme u zagrebačkoj regiji gdje su mogući pljuskovi i grmljavina praćeni jakim i olujnim vjetrom.

Upozorenje važi i za utorak.

Građane se pozivaju da budu spremni na jače nevrijeme koje može da prouzrokuje veliku štetu i da se zaštite od munja. Moguća su oštećenja na imovini i drveću, lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i grad.

Upozorenje za oluje izdato je također za Sloveniju i Austriju, ali i za zapad Mađarske.

Ti predijeli nalaze se pod uticajem ciklona sa sjevera Italije i hladnog fronta, a dolazak znatno svježije vazdušne mase iznad veoma tople podloge i atmosfere izaziva snažno nevrijeme.

(Kurir.rs/Foto:Ilustracija)

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte i x