KONOBARICA MARIJANA DOBILA BAKŠIŠ OD 3.000 EURA: Plakala i plesala od sreće! Ali sreća joj nije dugo trajala, uslijedio ŠOK OBRT

KONOBARICA MARIJANA DOBILA BAKŠIŠ OD 3.000 EURA: Plakala i plesala od sreće! Ali sreća joj nije dugo trajala, uslijedio ŠOK OBRT

Konobarica Marijana Lamber iz Pensilvanije došla je na posao ni ne sluteći da će joj taj dan ostati zauvijek u pamćenju.

Marijana je uredno obavljala svoj posao u “Alfredo pica” kafeu kada joj je mušterija naručila hamburger sa pomfritom i pićem.

Na računu je kasnije pisalo da je mušterija dužna 13,50 eura, što je platila kešom, a onda je uzela kreditnu karticu da bi joj ostavila bakšiš. Tu je ova priča poprimila nevjerovatan pravac.

Marijana nije mogla da vjeruje svojim očima kada je vidjela da joj je gost u restoranu ostavio čak 3.000 eura napojnice! Uz to je napisao:

“Napojnice za Isusa”.

Marijana je počela da plače i raduje se kao nikad prije.

I njen šef Zejkeri Džejkobson bio je oduševljen gestom, te se priča proširila po okrugu. Mnogi su velikodušnost gosta objašnjavali činjenicom da ga je vjerovatno ponela amosfera čuvenog restorana “Pizza by Alfredo” koji se proslavio u hit sitkomu “Kancelarija” (“The Office”).

Međutim, već narednog dana Marijana je ostala bez 3.000 eura bakšiša. Mušterija je naime, čim je došla kući shvatila da je pogriješila te je povukla novac i Marijani na privatni račun ništa nije leglo.

Štaviše, poslao je menadžeru restorana poruku u kojoj se izvinio zbog greške, pošto je koristio karticu, ironije radi, religioznog udruženja, koje svuda gleda da ostavlja dobrovoljne priloge.

Ovaj put od priloga, i to pozamašnog nije bilo ništa. Mušterija nije željela da popusti i precrtala je već tu epizodu, kada je Zejkeri Džejkobson riješio da presavije tabak i tuži je!

– Ovo nije u redu. Marijani je u trenutku uljepšan život i ima pravo na tu sumu. Bila joj je uplaćena, a onda je povučena. Pa gdje to ima? Ako si već napravio grešku, stoj iza nje do kraja. Zato smo riješili da tužimo gospodina Erika Smita za nanošenje duševne boli – rekao je Džejkobson za TV stanicu WNEP.

Erik Smit, koji je ostavio veliku napojnicu, nije se oglašavao, a i vidjevši da je tužen, prekinuo je prepisku sa restoranom, promijenivši mobilni telefon.

Korisnici društvenih mreža bili su jednoglasni u ocjeni da je gost restorana morao da skupi hrabrost, makar u ime svog religioznog društva, i zaista se odrekne sume od 3.000 evra.

(Kurir.rs/Republika)

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte i x