Klikom na sliku zatvorite prozor.

                                          

NUDE POSAO IZ SNOVA – ZA 60 DANA ZARADA 18.000 €: Ne traže školu i iskustvo, a mogu da apliciraju svi između 24 i 55 godina!

NUDE POSAO IZ SNOVA – ZA 60 DANA ZARADA 18.000 €: Ne traže školu i iskustvo, a mogu da apliciraju svi između 24 i 55 godina!

Nemački svemirski centar (DLR) u Kelnu traži volontere za učešće u istraživanju koje bi trebalo da pomogne astronautima. Volonteri će dobiti 18.000 evra za 60 dana istraživanja.

Kako prenosi DLR, “Zemaljski astronauti” bi trebalo da simuliraju dugo putovanje u bestežinskom stanju do druge planete tako što će 60 dana ležati u krevetu sa spuštenim uzglavljem.

Istraživači žele da istraže koje metode se mogu koristiti da bi se izbegle posledice bestežinskog stanja koje se astronauti plaše, kao što su vrtoglavica i poremećena koordinacija. Prema DLR-u, kreveti učesnika studije će biti nagnuti šest stepeni tako da su im glave niže od stopala.

ležanje
FOTO: PROFIMEDIA

– Sa ovom tendencijom, telesne tečnosti se kreću gotovo na isti način kao astronauti u svemiru – rekao je vođa studije Edvin Molder.

Posledice takvog ležanja su povećanje pritiska u glavi, fizička neaktivnost izaziva kidanje mišića i kostiju, narušava se osećaj ravnoteže i menja kardiovaskularni sistem. DLR piše da su takva istraživanja pored kreveta uobičajena od 1980-ih i da su do sada pružila važan uvid u svemirska putovanja. Trenutno je fokus istraživanja prvenstveno na dugoročnim misijama na Mars.

– Polaznici aktuelne studije, koja bi trebalo da počne u septembru, dobiće nadoknadu od 18.000 evra za 60 dana u krevetu. Ali to nije lak novac – naglasio je šef studije Molder.

žena, devojka, evri
FOTO: SHUTTERSTOCK

Neprekidno ležanje dva meseca je “pravi izazov”, prenosi Fenix.

Mogu se prijaviti osobe od 24 do 55 godina koje su visoke između 153 i 190 centimetara i imaju indeks telesne mase (BMI) od 18 do 30. Morate biti zdravi, nepušač i dobro govoriti nemački jezik.

kurir.rs/Telegraf Biznis

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte i x