Klikom na sliku zatvorite prozor.

                              

NJEMAČKI GIGANT DOLAZI U BiH, POSAO ZA 700 LJUDI: Stiže jedan od najvećih proizvođača auto-dijelova! VELIKA INVESTICIJA

NJEMAČKI GIGANT DOLAZI U BiH, POSAO ZA 700 LJUDI: Stiže jedan od najvećih proizvođača auto-dijelova! VELIKA INVESTICIJA

Kompanija Mubea, jedan od najvećih proizvođača auto dijelova na svijetu bi krajem jula trebalo da otvori pogon u Prnjavoru.

Jedan od najvećih proizvođača auto dijelova na svijetu, kompanija “Mubea”, namjerava da otvori proizvodni pogon u Prnjavoru. Pripreme za taj projekt ulaze u završnu fazu jer je ovaj njemački gigant objavio oglas u kome nudi posao za 700 radnika.

Da li kompanija dolazi u Prnjavor znaće se krajem jula, jer bi do tada trebalo da budu realizovana dva posla koja su direktno vezana za otvaranje kompanije, a to su zainteresiranost domaće radne snage i ugovor koji treba da potpišu grad Prnjavor i predstavnici kompanije “Mubea” kojim bi se službeno potvrdila saradnja.

Darko Tomaš, gradonačelnik Prnjavora, potvrdio je za “Nezavisne novine” da se sa firmom iz Njemačke pregovara više od godinu dana i da razgovori ulaze u završnu fazu.

Predstavnici kompanije “Mubea” prošle godine boravili su u BiH, gdje su razmatrali tri potencijalne lokacije za investiciju, a to su Poslovna zona Aleksandrovac u Laktašima, jedna lokacija u Doboju i Poslovna zona Vijaka u Prnjavoru.

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte i x