“OTAC GRCAO U SUZAMA, MAJKA REKLA JEDNO – SVI SMO SE ZAČUDILI”: Kurir na mestu na kom je mala Danka POSLEDNJI PUT VIĐENA ŽIVA

“OTAC GRCAO U SUZAMA, MAJKA REKLA JEDNO – SVI SMO SE ZAČUDILI”: Kurir na mestu na kom je mala Danka POSLEDNJI PUT VIĐENA ŽIVA

U Banjskom polju posle toliko dana sve je mirno, međutim meštani ovog mesta još uvek se svaki dan bude i ležu sa istom nadom, da će se mala Danka Ilić (2) nekada vratiti roditeljima. Međutim, od momenta od kada je objavljena tragična vest da je dvogodišnja devojčica ubijena, svi su u šoku zbog činjenice da iza svega stoje radnici Vodovoda koji su, tog kobnog dana, radili upravo u tom kraju.

– Pre nekoliko dana su bili kod moje braće, pomagali su nešto oko šahte i vodovoda, nisu pili ništa, niti su bili pijani, makar ne da smo mi primetili – kaže komšinica.

Bor, Danka Ilić, kuća odakle je majka sipala vodu
FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

Kako je dalje ispričala, Dankine roditelje videla je nedavno na mestu gde se pretpostavlja da je dete stradalo, kako bi zapalili sveću i pomolili se za svoje dete, ipak, sve ih je začudila jedna stvar.

– Dolazili su otac i majka devojčice, dok je otac grcao u suzama, majka je rekla samo – šta je bilo, bilo je. Svi smo se začudili za to – ispričala je naša sagovornica i dodala:

– Mi nismo čuli da je bio neki udarac, i pritom da spakuje dete tako brzo a da niko ne primeti, ama baš ništa nismo čuli.

1 / 29 FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

Novinarka Kurira stupila je u kontakt i sa ženom koja živi u Banjskom polju, a kako kaže poslednja je videla malu Danku.

– Ja sam bila u kući, sa prozora sam videla dete, ali sam mahinalno prošla smatrajući da je logično da su roditelji uz nju. Nosim danima krivicu zbog toga, ali kako sam mogla da znam – ispričala je za Kurir komšinica koja je poslednji put videla Danku.

Bor, Danka Ilić, kuća odakle je majka sipala vodu
FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

Na ovu priču nadovezale su se i ostale komšije, kada su istakli da niko nema pravo da krivi druge za ovo, pogotovo ne komšinicu koja je kako se navodi, Danku videla poslednja.

– Sad krive komšije što dete nisu zaustavili ako su je već videli na putu. Pritom komšinica je dete videla sa prozora, pomislila je da su roditelji uz nju, kao što bi svako od nas odreagovao. A inače, ovde kod nas se sva deca igraju ispred, u svako doba si dete mogao da pustiš bilo gde, svi se znamo međusobno, i sad ovako nešto da se desi – ispričala je sagovornica Kurira.

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte i x