BEOGRAĐANI TURISTIČKI DOŠLI U ZENICU, KADA SU SE VRATILI IZ ŠETNJE ZATEKLO IH… Pogledajte kakva im je poruka ostavljena na parkingu!

BEOGRAĐANI TURISTIČKI DOŠLI U ZENICU, KADA SU SE VRATILI IZ ŠETNJE ZATEKLO IH… Pogledajte kakva im je poruka ostavljena na parkingu!

Nevjerovatna priča o ljubaznosti i humanosti dolazi nam iz Zenice, grada koji je nedavno bio domaćin jednoj beogradskoj porodici koja je odlučila posjetiti Bosnu i Hercegovinu.

Ova porodica je doživjela nešto što će pamtiti cijeli život i što će im vjerovatno još više približiti ovu prelijepu zemlju i njene ljude.

Beogradska porodica, supružnici Marijana i Teodor sa djecom, su u svom putovanju po Bosni uvrstili i posjetu Zenici. Parkirali su svoje vozilo na jednom od parkirališta u centru grada i uputili se u šetnju kako bi istražili sve što Zenica nudi. Međutim, nisu ni slutili kakvo ih iznenađenje čeka kada se vrate do svog automobila.

Kada su se vratili nakon produžene šetnje, očekivali su kaznu za parking jer su prekoračili vrijeme za koje su platili parking. No umjesto kazne, iza prednjeg brisača su zatekli nešto potpuno neočekivano – ljubaznu poruku. Nepoznata osoba je primijetila da je njihov automobil bio potencijalni kandidat za kaznu i odlučila je intervenirati na najljubazniji mogući način.

Ta dobra duša je odlučila da umjesto kazne, plati parking za cijeli dan! Porodica iz Beograda je ostala zapanjena gestom nepoznatog stranca koji ih je spriječio da plate kaznu i omogućio im da nastave svoje istraživanje Zenice bez brige o parkiranju.

  • Da i mi podijelimo nešto sa vama. Odlučili smo da porodično napravimo malu turneju po Bosni i na našem putu se našla i Zenica. Parkirali smo se i otišli šetati kroz grad. Došli smo u Zenicu oko 13:00 sati. Suprug je uplatio parking za 2 sata a nama se Zenica jako svidjela pa smo ostali mnogo duže i totalno zaboravili na parking i da treba da platimo dodatno vrijeme. Kada smo se vraćali ka autu tek smo se minut, dva pred što ćemo doći do auta setili da smo zaboravili dodatno uplatiti za parking i očekivali smo kaznu. Na nekih dvadesetak metara vidimo nešto iza prednjeg brisača i bili smo ubijeđeni da je to upravo kazna. Međutim, dočekala nas je jako prijatna poruka. Neko je valjda primjetio da nam neko iz parking servisa želi napisati kaznu, da bi, vjerovali ili ne, taj neko ko nam je apsolutno nepoznat, spriječio da nam bude napisana kazna i uplatio parking za cijeli dan. Šta reći? Žao mi je samo što nam nije ostavio neki kontakt, barem da mu se zahvalimo ako ne želi novac, ali ne, ništa nije ostavio kao kontakt. Evo, ako nekim čudom sada ovo pročita, zahvaljuju mu se Marijana i Teodor sa djecom iz Beograda. Bosanci, divni ljudi! – objava je ove porodice.

Ova priča o spontanoj ljubaznosti i solidarnosti je dirnula mnoge ljude i brzo se proširila društvenim mrežama. Ljudi su oduševljeno komentarisali ovaj gest i dijelili pozitivne priče iz svojih iskustava.

Šta piše na papiriću?

“Dragi prijatelju ili prijateljice. Obzirom da si iz Srbije, nisam htio da ti se pokvari odmor malom neprijatnošću. Naime, zaboravio/la si da uplatiš parking pa sam ti ja uplatio parking za cijeli dan. Parking servis ti je htio napisati kaznu a ja sam spriječio. Dragi prijatelji, uživajte u Zenici”, prenosi Crna-hronika.info.

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte i x