Kuhari otkrili profi caku: U krompir prije pečenja dodaje se 1 sastojak, uspijeva baš svaki put

Kuhari otkrili profi caku: U krompir prije pečenja dodaje se 1 sastojak, uspijeva baš svaki put

Krompir je jedna od najzastupljenijih namirnica u kulinarstvu, jer ne samo da kilogram ne košta mnogo, nego od ovog povrća mogu da se prave najrazličitija jela, od priloga, glavnih jela, supa, salata…

Naravno, svi ga vole kao prilog,a najpopularniji je spremljen kao pečeni krompir ili pomfrit. Sigurno vam se često dešavalo da pečeni krompir ne ispade uvijek dobro, tj. nema zlatnu i hrskavu koricu, a mekanu unutrašnjost. Mnogi pomisle da je to do rerne ili da nisu dovoljno dugo pekli. Često ove stvari ne predstavljaju problem, a engleski profesionalni kuhari otkrili su u čemu je tajna.

Ako želite tu savršeno hrskavu koricu i mekanu unutrašnjost kod svakog pripremanja, onda krompir oljuštite i isjecite. Zatim ga kuhajte nekih pola sata, a posluhe 13 minuta u šerpu dodajte i jednu kašiku sirćeta. Procijedite krompir i ostavite da se ohladi, pa ga prebacite u tepsiju.

Dodajte malo ulja, začine po želji, mljeveni bijeli luk i dobro promešajte da se sve sjedini. Pecite u rerni na 180°C dok ne dobije zlatnu boju. Ovako pripremljen krompir je dostajan jelovnika svjetskih restorana, a već sam izgled budi apetit.

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte i x