OVO JE ČIPS IZ SRBIJE KOJI SADRŽI KANCEROGENE SUPSTANCE: Vanredna kontrola u toku

OVO JE ČIPS IZ SRBIJE KOJI SADRŽI KANCEROGENE SUPSTANCE: Vanredna kontrola u toku

Kako kažu iz Državnog inspektorata Hrvatske, za čips “CHIPS BITS&BYTES REBRASTI PAPRIKA 150 g.” proizvođača “Chips way d.o.o. iz Čačka” iz Srbije je utvrđeno da sadrži visok nivo kancerogenog akrilamida.

Bits & Bytes | Plodine

Podsjetimo, Na hrvatskoj granici utvrđen je visok nivo kancerogenog akrilamida u čipsu sa ukusom paprike proizvedenom u Srbiji, a objavljeno je na sajtu Evropske komisije.

Zemlja prijave je Hrvatska, a obavještenje se odnosi na Hrvatsku i Srbiju, navodi se na sajtu evropskog sistema za brzo uzbunjivanje. Čips nije ušao na tržište Hrvatske, te je bezbjedno uništen.

Vanredna inspekcija proizvođača u Srbiji

Kako piše u saopštenju na sajtu Ministarstva poljoprivrede Srbije, po dobijanju RASFF notifikacije o povišenom nivou akrilamida u prehrambenom proizvodu čips sa ukusom paprike proizvedenom u Srbiji, poljoprivredna inspekcija je izdala nalog za vanrednu kontrolu pogona za proizvodnju spornog proizvoda.

– Kontrola je u toku i nakon dobijanja rezultata analiza, objavićemo detaljnije informacije i mjere koje će poljoprivredna inspekcija preduzeti, kažu iz ministarstva.

(N1)

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte i x