SRPSKA DOKTORICA SANA JE ARAPSKE KRVI, NJENO PORIJEKLO INTRIGIRA SVE: Izgleda kao boginja, a evo čija je “buduća djevojka”

SRPSKA DOKTORICA SANA JE ARAPSKE KRVI, NJENO PORIJEKLO INTRIGIRA SVE: Izgleda kao boginja, a evo čija je “buduća djevojka”

Sana al Rawashdeh je mlada doktorica medicine, interesantnog porijekla – otac je hirurg porijeklom iz Jordana, a majka je Srpkinja.

Sana al Rawashdeh, je mlada doktorka medicine, rođena u Beogradu, gdje je i završila studije, dok je osnovnu školu završila u Jordanu, odakle je njen otac porijeklom. 

“Otac mi je iz Jordana, a majka iz Srbije. Otac je došao u Srbiju da studira medicinu. I ostao je u Srbiji kada se oženio mamom Srpkinjom. Dugo sam živjela na relaciji Jordan–Beograd. Osnovnu školu sam tamo pohađala. Osobe iz mog okruženja kažu da je to odličan spoj jer su djeca iz mješovitih brakova posebna“, kaže ona.

Sana ovo ljeto provodi radno i u toku je stažiranje od šest mjeseci, zbog čega je ovaj odmor riješila da posveti karijeri. Ljubav prema medicini proistekla je iz porodice. Njen otac je hirurg i ljubav prema medicini usadio je u Sanino srce. Uzor mi je po mnogo čemu, pa i po tome. Još odmalena, gledajući njega, znala sam da će moj izbor biti medicina, vremenom sam to i potvrdila prvo kroz srednju medicinsku školu koju sam završila, a potom i kroz fakultet. Išla sam njegovim stopama i zahvalna sam na tome što imam uzora kao što je moj otac“, rekao je on.

Na pitanje da li je odabrala kojom vrstom medicine će se u budućnosti baviti, kaže:

“Moja odluka je da svojim radom pacijentima uljepšavam život. Tako da sam se odredila da to bude plastična hirurgija ili dermatohirurgija.“, kaže Sana za portal Nova.

Sanu na Instagramu prati oko 28.000 ljudi, a svojim objavama posebno motiviše mlade djevojke. “Ne bavim se aktivno manekenstvom, kao i sve djevojčice u nekom momentu odrastanja bilo mi je i to zanimljivo. Moda je takođe sfera u kojoj pronalazim inspiraciju. Garderobu biram po tome da li mi se svidi kako stoji. Kao i za medicinu, i za modu morate imati smisla i mjeru. Stil mi zavisi od raspoloženja, onako kako se tog dana osjećam iznutra, to je evidentno i na mojoj odjeći. Kada sam u vedrim bojama, to mnogo govori.“, rekla je ona.

Planovi za budućnost

“Želje su mi uspjeh u poslu, a zdravlje i sreća u životu. Sve ostalo je manje važno. Naravno, baviću se onim za šta sam se školovala jer u tome pronalazim inspiraciju. Iako volim da putujem i u nekim planovima postoji i moja želja da se poslovno ostvarim ili edukujem i u inostranstvu, ipak svoj život vidim u mom rodnom Beogradu”, rekla je ona.

Sana je često viđena u video snimcima influensera Andreje Andrejića, koji je predstavja kao “svoju buduću djevojku”.

(Mondo)

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte i x