NOVINARKA PITALA VUČIĆA DA LI PODRŽAVA KAD NOVAK NAPIŠE “KOSOVO JE SRCE SRBIJE”: Pogledajte Vučićev Odgovor – ŠTA ĆE ĐOKOVIĆ REĆI?

NOVINARKA PITALA VUČIĆA DA LI PODRŽAVA KAD NOVAK NAPIŠE “KOSOVO JE SRCE SRBIJE”: Pogledajte Vučićev Odgovor – ŠTA ĆE ĐOKOVIĆ REĆI?

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom gostovanja na CNN-u odbio da se izjasni da li podržava stav najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića da je “Kosovo srce Srbije”. Odgovarajući na pitanje Kristijan Amanpur, Vučić je rekao da kako “vjeruje da Đoković govori iz srca”, ali da političari moraju da budu pragmatični.

Na pitanje voditeljke da li podržava stav Novaka Đokovića da je „Kosovo srce Srbije“, uz napomenu da je upravo to najbolji teniser svih vremena napisao, uz poruku „Zaustavite nasilje“, nakon jednog meča na Roland Garosu, Vučić je odbio da direktno odgovori.

On je kazao da vjeruje kako Novak Đoković govori iz srca i da u isto to vjeruje i 99 odsto ljudi u Srbiji.

„Mi političari moramo da budemo pragmatični, racionalni, a to znači da moramo da pronađemo rješenja pregovorima, konstruktivnim pristupom. Moramo da vidimo kako ćemo se baviti svim problemima zbog budućnosti, jer moramo da obezbedimo da ni Albanci, ni Srbi više ne pate i da vidimo kako možemo da prebrodimo te teškoće i kako možemo da imamo bolju budućnost, sa otvorenim granicama, administrativnim linijima, kako god, da bismo imali bolju ekonomsku saradnju i kako bi se naši narodi približili. To je pravo pitanje“, naveo je Vučić.

Novinarka CNN-a Kristijan Amanpur je tokom intervjua podsjetila predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na njegovu izjavu nakon pregovora u Ohridu, kada je rekao da nije potpisao sporazum jer „ima bol u desnoj ruci“ i da će ga ista boljeti u naredne četiri godine.

„Cijenim Vašu objektivnost, želim da kažem da možda niste pratili ono što je EU govorila poslije našeg posljednjeg satanka. EU je tada javno rekla da je Srbija potpuno konstruktivna“, rekao je Vučić i dodao da su o tome govorili evropski predstavnici Žozep Borelj i Miroslav Lajčak.

On je rekao da čini „sve ono što je rekao da će činiti“.

„Ja sam činio sve što sam našim prijateljima iz SAD i EU rekao da ću činiti, ali postoji srpski Ustav i moram da ga se pridržavam. Nisam ništa krio u njihovom prisustvu“, rekao je Vučić o pregovorima sa Prištinom.

On je ocijenio da je mir u najboljem interesu Srbije i čitavog regiona.

Vučić je tokom gostovanja i optužio kosovske vlasti da na sjeveru Kosova sprovode „postepeno etničko čišćenje“, a voditeljka je navela da se sa tom ocjenom EU i SAD ne slažu.

„Oni vrše etničko čišćenje, u posljednje dvije godine se smanjio broj Srba na Kosovu, sada ih je 10 odsto manje“, izjavio je Vučić.

(Nova.rs)

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte i x