“DJECA PRIMIJETILA DA JE IZGLEDAO LOŠE, U ŠOKU SMO!” Roditelji iz Sremske Mitrovice otkrili detalje tragedije na ekskurziji u Italiji

“DJECA PRIMIJETILA DA JE IZGLEDAO LOŠE, U ŠOKU SMO!” Roditelji iz Sremske Mitrovice otkrili detalje tragedije na ekskurziji u Italiji

Tragični događaj potresao je grupu od oko 100 maturanata iz Sremske Mitrovice koji su krenuli na svoje maturalno putovanje ka Severnoj Italiji. Vozač njihovog autobusa preminuo je danas nakon 16 sati vožnje, ostavljajući maturante i njihove roditelje u šoku i zbrinutosti.

Ovo matursko putovanje obuhvatalo je nekoliko etapa, počevši od puta prema Ljubljani, sa planiranim odmorom i nastavkom puta ka Lido di Jesolo, gde se dogodila ova tragična situacija.

Nesrećnog vozača su prvi primijetili neki od maturanata koji su zatim obavestili svoje profesore. Hitna pomoć je pozvana, ali nažalost, vozač je preminuo. Iako uzrok smrti još nije zvanično potvrđen, pretpostavlja se da je riječ o srčanom udaru.

Vozači autobusa se pre puta provjeravaju na psihoaktivne supstance, alkohol, kao i da li su ispunili zakonom propisano vrijeme odmora. Vozač mora imati individualnu digitalnu karticu, putni nalog, ugovor o radu, kopiju ljekarskog uvjerenja i međunarodnu oznaku za transport.

Prema izjavi ljekara, srčani udar može da se dogodi čak i kod mlađih osoba, ali je vjerovatno da je vozač možda već nekoliko dana osjećao simptome. To često ne mora da znači da će doći do ovakve tragične smrti.

Maturanti, koji su još u šoku, čekaju da agencija organizuje zamjenu vozača kako bi nastavili putovanje. Roditelji takođe izražavaju svoju zabrinutost i šokiranost, naglašavajući da su njihova djeca primijetila da se vozač nije osjećao dobro tokom vremena provedenog u trpezariji hotela, kako kažu, vidjeli su da je klonuo glavom i da se nije pomjerao. Dežurni ljekar, koji je u pratnji maturanata, pokušao je reanimaciju dok se čekala Hitna pomoć.

Kako saznajemo od nekolicine roditelja, maturanti su uplašeni, nekoliko djevojčica je plakalo.

– Roditelji su takođe uplašeni jer je oko 100 djece krenulo iz Sremske Mitrovice na ovu eskurziju. Šokirani smo zbog iznenadne smrti vozača, ali i zatečeni da se desilo baš našoj djeci. Dejca su nam nagovijestila da su primijetila da je vozač u trpezariji hotela izgledao loše. Neskromno je da se žalimo, ne znamo za sada sve informacije, ali smatramo da se provjere moraju rigoroznije sprovoditi. Djeca su trenutno tužna i šokirana, ali preguraće, mi roditelji smo zabrinuti dok sjedimo u kući i jedini utjehu možemo pružiti telefonski. Svašta ti prođe kroz glavu, kada čuješ ovakvu vijest – priča jedan od roditelja.

Đaci Medicinske škole iz Sremaske Mitrovice, sada čekaju da agencija pošalje druga dva vozača, da li će nastaviti put još uvijek nije poznato.

Eskurzija Mitrovačkih maturanata se realizuje preko Novosadske agencije i trebalo je da traje pet dana.

(Kurir.rs)

Slično

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitajte i x